Országos, nemzetközi torta- és cukrász artisztika verseny a Gödöllői Királyi Kastélyban

Egyedülálló torta- és cukrászati artisztika versennyel várja az érdeklődőket a Gödöllői Kastély, méghozzá exkluzív királyi környezetben, világhírű zsűritagokkal és elismert cukrászokkal. A rangos megmérettetésen hazánk tehetségei mellett a környező országokban élő cukrászok, hobbicukrászok is részt vehetnek.

A versenyre olyan alkotásokat várnak, amelyek a barokk, rokokó stílusjegyeivel készültek. Erre a korszakra jellemzőek a bonyolult indás minták, gazdag díszítési technikák, aranyozás, monumentalitás, ennek köszönhetően bátran szárnyalhat az alkotók képzelete! Gondoljunk csak a Gödöllői Királyi Kastély báltermére, vagy a Schönbrunni Kastélyra, képzeljük magunkat Sisi Magyar királyné helyébe. Mennyi ötlet és lehetőség! Az alkotásokat tehát olyan témában várják a szervezők, amelyeket Sisi és a barokkos stílusjegyek ihlettek, legyen szó akár királyi esküvőkről, vagy koronázásról.

Versenykategóriák

Dísztorta kategória (cukrász és hobbicukrász):

A torta alapja (alátét mérete) maximum 60×60 cm lehet. Ebben a kategóriában minimum 3 emeletes (minimum 30 cm magas), maximum 120 cm magas, hungarocell alapra készült tortát kell készíteni.

Legalább kétféle technika alkalmazandó (cukorvirág, karamell, csokoládé, figurák, szobrok, airbrush, szabad kézi festés, ostya, royalicing), ehető formában.

Műanyag baba és kiegészítő figura, strassz szalag, pávatoll, nem ehető kiegészítő nem megengedett, és pontlevonással járhat!

Figyeljünk arra, hogy a virágokat, díszeket szakszerűen rögzítsük a tortára. Használjunk műanyag virágbeszúrókat, drót közvetlenül ne érintkezzen a tortával, stb. A tortaalátét, tortadob ne látszódjon ki az alkotás alatt.

Cukrászati artisztika kategória (cukrász és hobbicukrász):

Dekoratív művészi alkotás, csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerekből készülhetnek. Egyedi kivitelezésű cukor, csokoládé, karamell, grillázs, kakaó festészet, tragant, marcipán, royalicing stb. szobrászat, vagy egyéb különleges díszítő technikák és művek.

A bemutatott munkát ehető anyagból kell elkészíteni, viszont érthető és indokolt esetben a merevítés, tartó elem megengedett. A művészi alkotás csak térbeli háromdimenziós munka lehet (a síkban díszített munkákat nem értékeljük).

Az artisztikai terméken belül több különböző technikákkal dolgozzanak. A kiállított alkotások minimum 50 cm, maximum 120 cm magasak lehetnek, az alap mérete maximum 60X60 cm.

Cukorvirág kategória (cukrász és hobbicukrász):

Minden nevező 1 db alkotással nevezhet!

Minimum 7 db virágból álló kompozíciót kérünk. A levelek mennyisége legyen összhangban a kompozícióban (minél több a levél annál dúsabb a csokor).

A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű virágnak, de kötelezőek a kompozíció kialakításában. Minden kompozícióban minimum 3 különböző típusú virágot kell alkalmazni a bimbókon és apró virágokon kívül. Felhasználhatóak a műbibék is a virágok élethűbbé tételéhez, ha szükséges, viszont műleveleket nem lehet alkalmazni. Középrészhez elfogadott a cérna használata is. A virágok és levelek készítésekor fontos a botanikai pontosság, a szirmok megfelelő száma, a levelek erezete (természetesen a margaréta és gerbera esetében nem fogunk szirmokat számolgatni). Figyeljünk a szirmok és levelek kialakításánál a megfelelő vékonyításra is. Figyeljünk a méretekre és a megfelelő színválasztásra és az összhatásra. A kompozícióban elfogadjuk a plusz szalagos drótokat is, melyek a dísz esztétikai értékét emelik, de úgy legyenek elhelyezve, hogy ne nyomják el virágokat, vagyis ne a drótok domináljanak. Az asztal díszítése a versenyzők feladata!

A rendezvény belépődíjas!

Belépőjegy árai:
Felnőtt belépőjegy 1490,- Ft
Diák és nyugdíjas 990.- Ft
Állandó kiállítással kombinált felnőtt 3.990,- Ft
Állandó kiállítással kombinált családi belépőjegy 8.490,- Ft

A kastély ingyenességet biztosít a 3 éves kor alatti gyermekek, valamint a fogyatékkal élők, továbbá a csoportot kísérő (15 főnként 1 fő) számára.

Emellett a verseny nevezőinek nem kell belépődíjat fizetni, illetve egy fő segítő számára is ingyenes a belépés.

A jegyek megvásárolhatóak a helyszínen, és online is.

1
https://kiralyikastely.blogstar.hu/./pages/kiralyikastely/contents/blog/85759/pics/lead_800x600.jpg
cukrászat,gasztronómia,Gödöllő,Gödöllői Királyi kastély,Grassalkovich-kastély,program,RoyalCake,verseny
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-12 12:49:56
Álljunk már meg egy polgári szóra !
A begyepesedett agyú karigeri engedélyezte (kunhalmiul: engedéjjezte) ezt ?!
Na, azért !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?