Novemberben is izgalmas akciókkal vár a Gödöllői Királyi Kastély

Újra elérkezett az esős idő, ami ellen kiváló menedéket nyújthat a Gödöllői Királyi Kastélyban található, 10 méter mélyen fekvő Horthy Bunker, amit most egész novemberben kedvezményesen látogathatunk meg.

Az akció részeként egész hónapban 300 forintos áron látogatható a bunker tárlatvezetéssel együtt. Horthy Miklós (1868–1957) kormányzó a két világháború között nyári rezidenciaként használta a gödöllői kastélyt. A II. világháború végén számára épített bunker két helyisége 2011-ben nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt.

Erzsébet királyné kertjében, a kastély déli oldalán még 1944 nyarán kezdtek el építeni Horthy Miklós családja és közvetlen környezete számára egy bombabiztos óvóhelyet Dr. Csonka Pál műegyetemi tanár tervei alapján. A föld alatt 10 méter mélyen fekvő bunkert mintegy 170 cm széles vasbeton falak határolják. Az óvóhely 20 fő befogadására alkalmas, 55 négyzetméteres tér két tartózkodó helyiségből és egy-egy illemhelyből állt.

A bunker építéstörténete mellett a tárlat megidézi a háborús időszakot filmhíradók, Karády-dalok és tárgyi emlékanyag segítségével is.

https://kiralyikastely.blogstar.hu/./pages/kiralyikastely/contents/blog/85493/pics/lead_800x600.jpg
akció,Gödöllő,Gödöllői Királyi kastély,Grassalkovich-kastély,Horthy Bunker
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?