David Attenborough alkotásai a Gödöllői Királyi Kastélyban

Újabb nívós eseménynek ad otthont a Gödöllői Királyi Kastély, ugyanis az egyik helyszínül szolgál majd a IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválnak, amelyre többek között a brit David Attenborough is nevezte három alkotását. Az eseményre számos kísérőprogrammal együtt május 25. és 27. között kerül majd sor.

A három napos fesztivál fő vetítési helyszínei gödöllői királyi kastély lovardája és az Alsópark, ahol  ingyenesen lesz majd látogatható valamennyi program. Ezzel együtt öt helyszínen várják majd a nézőket párhuzamos vetítésekkel, ahol az angol nyelvű vetítések mellett kifejezetten diákok számára összeállított tematikus filmcsomagokkal is várják majd az érdeklődőket. 

Kétségtelen, hogy az a rendezvény egyik legnagyobb elismerése, hogy a magyarországi természet- és környezetvédelmi rendezvényére már a legnagyobb nemzetközi filmstúdiók is nevezi a filmjeiket, de de emellett persze számos alkotás is látható lesz majd Kárpát-medencei filmesektől is - derült ki Székelyhidi Tamás, a fesztivál főszervezőjének a közleményéből. 

A Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), valamint a Heineken Hungária támogatásával létrejövő Trash Art Magyarország kültéri szoborpályázat és -kiállítás keretén belül idén már középiskolások, amatőrök és művészek is megmutathatják gondolataikat az aktuális Biodiverzitás témakörben. Az elkészült remekművek először a gödöllői fesztiválon, majd május 28. és június 30. között a királyi kastély parkjában lesznek majd megtekinthetőek, ezt követően pedig láthatóak lesznek majd többek között a Művészetek Völgyében és a Sziget Fesztiválon is. 

A filmvetítések mellett ismét megrendezik a Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítást is, amely idén a nemzeti parkok bemutatása mellett az erdészetek természetmegőrző szerepét is célul tűzte ki. 

Mindemellett a fesztivál még zenei programokban is bővelkedni fog, ugyanis a Jam for Nature zenei tehetségkutató verseny fiatal együtteseknek nyújt majd bemutatkozási lehetőséget, ráadásul az első két estén a nagyszínpadon, a zárónap délelőttjén pedig Gödöllő kórusai ismert zenészek részvételével adnak elő két dalt a Természet- és Környezetvédelem Gálájának megnyitójaként. 

Azoknak sem kell bánkódni, akik nem tudnak kilátogatni a helyszínre, ugyanis a vasárnapi gálát az M5 csatorna nézői élőben is követhetik majd, ennek köszönhetően pedig több százezer ember számára válik majd elérhetővé az az élmény, hogy találkozzon a természet- és környezetvédelem üzeneteivel, valamint az alkotókkal és azokkal az elhivatott szakemberekkel, akik nap mint nap erőfeszítéseket tesznek világunk élhetőbbé tételére. 

Továbbá bemutatkoznak a nemzeti parkok, az erdészetek, valamint kiállítanak egy 23 ezer literes óriás akváriumot is, melyben Magyarország vízi élővilágát ismertetik meg a látogatókkal, ami az Állati jó bemutató lesz a Budakeszi Vadaspark jóvoltából, valamint lesz erdészeti játszótér is.

(Borító: programturizmus.hu) 

https://kiralyikastely.blogstar.hu/./pages/kiralyikastely/contents/blog/52932/pics/lead_800x600.jpg
film,Gödöllő,Gödöllői Királyi kastély,IV. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?