Húsvét mindkét napján érdemes kilátogatni a királyi kastélyba

Királyi kastély

Vasárnap és hétfőn is izgalmas tematikus programokkal várják az érdeklődőket.

Ha Ibolyának hívnának minket, akkor tudnánk, hogy április elsején hova kell mennünk. Ugyanis Erzsébet királyné kedvenc virága az ibolya volt, amelynek jegyében Ibolya Napot tartanak a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Vasárnap minden az ibolya körül forog. Egyrészt Erzsébet királyné ellátogat kedvenc kastélyába, és "cercle"-t, azaz fogadást tart a Díszteremben. Interaktív meseelőadások, illattúra, virágkiállítás, társasjáték-bemutató, kézműves foglalkozások, kisállat-simogató és az ország legnagyobb kézműves körhintája.

A programon ötszáz forint ellenében kapott sétálójeggyel vehetünk részt, de ez az összeg levásárolható a kastély állandó kiállításának belépőjegyéből, a kávézóban, az ajándékboltban, vagy a nosztalgia fotóműteremben. Azonban az Ibolyáknak, az ibolyaszínű ruhát viselőknek 50 százalék kedvezmény jár az állandó kiállítás belépőjegyének árából, míg az igazoltan Ibolya lakodalmukat idén ünneplők (15. házassági évforduló) ingyen mehetnek be.

Április 2-án akár gőzmozdonnyal is érkezhetünk Gödöllőre a fővárosból – már amennyiben megvettük a jegyet ehhez. Az ünnephez illően hagyományőrző programok várják az érdeklődőket, lesz többek között tojásfestés, hímestojás kapirgáló, csupa csoda vándorjátszótér, valamint húsvéti kisállat-simogató. A részvétel ugyanúgy ötszáz forint, amely levásárolható a kastélyban.

https://kiralyikastely.blogstar.hu/./pages/kiralyikastely/contents/blog/50607/pics/lead_800x600.jpg
Gödöllő,Gödöllői Királyi kastély,húsvét,Húsvét a kastélyban,program
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?